هشدار به جناب آقای دکتر پزشکیان ؛ مواظب باشید پوست خربزه زیر پایتان نیندازند
هشدار به جناب آقای دکتر پزشکیان ؛ مواظب باشید پوست خربزه زیر پایتان نیندازند
بدون مقدمه
- جناب پزشکیان آیا این درست است که پشت درهای بسته بنشینید و طبق درخواست عده ای رانت خوار، برای این که تشویق بشوند ارز مملکت را لطف کنند و برگردانند و با ضرر عملیاتی و سود نرخ ارز، حقوق های کلان بدهند و سود کاذب بین خودشان تقسیم کنند، نرخ ارز را بالا ببرید بعد با این نرخ ارز جدید قیمت فوب خلیج فارس بنزین و دیگر حامل های انرژی را محاسبه کنید و مابه التفاوت آن با قیمت داخلی را یارانه بنامید و سر ملت منت بگذارید که لطف می کنید و به آنها یارانه می دهید؟
- آیا این درست است که با تورم بالا و بالا بردن نرخ ارز دائما قدرت خرید مردم را کم کنید و در واقع یک مالیات سنگین عمومی را به آنها تحمیل کنید و بر سر آنها منت یارانه هم بگذارید . شما قرار بود طرف ملت و زبان ملت باشید. مردم رسانه ندارند که این خراج عظیمی که به شما میدهند را محاسبه کنند و به رخ شما بکشند. اما شما رسانه دارید. لطفا کمی هم با ملت وفاق کنید .
- آیا این درست است که اتومبیل پرمصرف را چند برابر قیمت جهانی آن به مردم بفروشید و سوخت کم کیفیت و سرطان زا را به مردم بدهید و بعد منت تنها چیزی که گران نکرده اید را دائم سر ملت بگذارید. لطفا اندکی انصاف به خرج دهید یک نفر از آن دانشمندان دور و برتان محاسبه دقیق کنند که با توجه به غیر استاندارد بودن مصرف سوخت ارابه های مرگی که می سازید و با توجه به کیفیت پائین سوخت، قیمت تمام شده سوخت برای مسافت طی شده چقدر است و حداقل بر اساس قیمت واقعی سوخت بر مسافت ، بر سر مردم منت بگذارید و با ملت حساب کتاب کنید.
- جناب پزشکیان آیا اتوبوس و مترو سوار میشوید هرگز دنبال خرید بلیط قطار و هواپیما بوده اید و از میزان امنیت سفر هوائی و از وضعیت حمل و نقل عمومی شهری بین شهری خبر دارید؟ آیا ظرفیت خالی در امکانات حمل و نقل عمومی تان موجود است که مردم قدرناشناس! استفاده نمی کنند و عادت به استفاده از اتومبیل شخصی کرده اند!
- آیا هیچ وقت شخصا دنبال یک کار ساده اداری رفته اید که ملاحظه بفرمائید که برای کاری که به راحتی میشود از طریق مجازی اقدام کرد با این وضعیت اینترنت هندلی و سیستم فشل اداری چند بار باید مراجعه کرد و چقدر تقاضای سفر کاذب ایجاد می شود؟
- جناب پزشکیان بنده ادعا نمی کنم قیمت حامل های انرژی درست است گرچه در برق و گاز که کنتور دارد هر چه دلشان می خواهد از مردم می گیرند و شفافیتی هم وجود ندارد و متعهد به ارقامی که بابت بیمه و غیره می گیرند و حتی متعهد به خاموشی منظم هم نیستند. اما لطفا بررسی بفرمائید که کدام ارقام، قیمت ها و نرخ ها در این اقتصاد منطقی است و با دنیا هم خوانی دارد؟ که فقط به این یکی گیر داده اید.
- چرا شما راجع به حدود یک میلیون و سیصد و پنجاه هزار بشکه در روز معادل نفتخام (از نظر ارزش حرارتی) انرژی که در داخل خود بخش تولید و انتقال انرژی تلف می شود چیزی نمی گویید که حداقل مردم بفهمند که از خود دولت هم به خودش زحمتی می دهد. این که در دفترتان دو درجه حرارت را کم و زیاد کنید یا دو تا لامپ را خاموش بفرماید قابل مقایسه با اقلام عظیم ریخت و پاش در خود بخش انرژی نیست .
- آیا می دانید در سی و چند سال گذشته بعد از جنگ چه اشتباهات فاجعه باری در زیر بخش های انرژی صورت گرفته است و چه منابع عظیمی در اثر تصمیمات غلط فردی و بدون مطالعه تلف شده است و چه عملکردهائی وضعیت انرژی کشور را به اینجا کشانده است . اگر روزی به تصمیم منطقی ای راجع به انرژی رسیدید از آنجا که هیچ تصمیم منطقی بدون رضایت و خواست مردم قابل تحقق نیست، برای جلب اعتماد مردم از این سوابق هم پرده بردارید که مردم بفهمند که قرار نیست تاوان جهالت ها یا خیانت های مدیران گذشته را بپردازند که البته دارند می پردازند . مردم مسئول فقدان حکمرانی و عقلانیت در بخش انرژی نیستند.
- جناب پزشکیان از این هائی که تنها در بحث عناوین غیرعلمی یارانه و یارانه پنهان و امثال آن که مطرح می کنند، رگ عدالتخواهی شان بیرون می زند سوال کنید که چگونه است که در هیچ کجای دیگر در میان این همه ظلم و بی عدالتی اقتصادی که به مردم روا می شود رگ عدالتشان نمی جهد؟! جناب پزشکیان باور بفرمائید که اینها به شما راست نمی گویند. ساختار اقتصاد کشور به گونه ای است هر بار دست کاری قیمت های کلیدی، رانت رانت خوارن و بی چارگی محرومان را بیشتر کرده و طبقه متوسط را ضعیف تر کرده و می کند .
- جناب پزشکیان این پیشنهادات عجیب غریبی که را که به بهانه عادلانه کردن یارنه ها جلویتان می گذارند و روز به روز اقتصاد را هیولاوارتر و پیچیده تر می کنند را بدهید بررسی کنند که در کدام کشور عاقل جهان سابقه داشته است.
- جناب پزشکیان این ادبیات که بهانه هائی برای گران کردن است: "یارانه و یارانه پنهان، مشکل قاچاق، آمارهای خلاف و اغراق آمیز از مصرف و مصرف سرانه ایرانیان ، مشکلات لجستیک ، بحث عدالت اجتماعی و..."حداقل سی و شش سال است تکرار میشود و مطابق سلیقه و تمایلات هر رئیس دولتی بازآرائی می شود اما نتیجه گیری یکی است ، همان راه کارهای شکست خورده که روز به روز اقتصاد را ناکاراتر کرده است .
- جناب دکتر دستکاری قیمت ها و بسنده کردن به راه حل قیمتی در دوره احمدی نژاد که رکورد بالاترین درآمدهای ارزی تاریخ کشور را ثبت کرد و چند مورد دستکاری قیمتی دیگر را بدهید صادقانه و دقیق بررسی کنند که غیر از تشدید تورکود یا رکود تورمی و نا بسامان تر کردن اقتصاد بر حل ناترازی انرژی و سایر ناترازی ها چه خاصیتی داشته است.
- جناب آقای پزشکیان اگر کارشناس نیستید که بارها فرموده اید و اگر تشخیص درست و غلط بودن نظریات اقتصادی را هم ندارید پیشنهاد می کنم که حداقل به شیوه رضاخانی عمل کنید و از کسانی که پیشنهادات مکانیکی به شما می دهند و ادعا می کنند که دستکاری قیمت ها همه مشکلات و مصائب اقتصادی را حل می کند حداقل با یک سازو کار حقوقی، تضمین ده سال حبس را بگیرید. اما و اگرشان را هم نپذیرید چون شرایط اقتصادی و مدیریتی و نهادی کشور روشن است و هر مکانیزم پیشنهادی در صحنه واقعیت ها باید قابل تحقق باشد و نمی شود که مثلا یک اقتصاد دان نئولیبرال وقتی از او تضمین می خواهی ناگهان نهادگرا شود یا بعدا که ادعاهایش محقق نشد نهادگرا شود و ادعا کند که اگر چه می شد و چه می شد و چه می شد پیشنهاد ما درست عمل می کرد!
- جناب پزشکیان اگر این حرف ها به سمع و نظر شما برسد حتما سوال خواهید کرد که : تو که این راه حل را رد می کنی راه حلت چیست ؟ بنده با عرض پوزش فراوان و با اظهار شرمندگی با استفاده از یک تمثیل نازیبا پاسخ شما را می دهم: "می گویند کسی را به قسمتی از جهنم بردند استخری بود مملو از فضولات و لجن و کثافات همه آنها که در داخل استخر بودند روی نوک پا ایستاده و با خواباندن گردن روی شانه دهانشان را با زور خارج از لجنی که تا چانه شان را گرفته بود بالا نگه داشته بودند که نفسی بکشند، وقتی احتمال دادند که این فرد جدید می خواهد وارد شود همه با هم خیلی آرام (که لجن وارد دهانشان نشود) نجوا می کردند که موج نده یعنی جوری وارد شو که کمترین موجی ایجاد نشود که لجن همه را خفه نکند" جناب پزشکیان اگر همه وضعیتمان اینگونه نباشد وضعیت اقتصادمان نزدیک به همین است. اگر نمی توانید از این استخر اقتصاد لجن کشی کنید حداقل موج ندهید.
- جناب پزشکیان اگر در تلاش و کوشش جمع کردن گندم هستید آیا قبل از آن در دفع موش هم هیچ کوشیده اید؟ اگر نه مواظب باشید همان موش ها پوست خربزه زیر پایتان نیندازند.
سید غلامحسین حسنتاش
1404/2/16
بازتاب این مطلب در روزنامه کار و کارگر
کد خبر: ۹۰۵۲۹
کارشناس ارشد انرژی خواستار وفاق رئیس جمهور با مردم شد
آقای پزشکیان! افزایش قیمت انرژی پوست خربزه زیر پایتان است
کارشناس ارشد انرژی در یادداشتی خطاب به رئیس جمهور گفت: دولت نرخ ارز را بالا میبرد، بعد با این نرخ ارز جدید، قیمت فوب خلیجفارس بنزین و دیگر حاملهای انرژی را محاسبه کرده و مابهالتفاوت آن با قیمت داخلی را یارانه مینامد و سر ملت منت میگذارد که لطف میکند و به آنها یارانه میدهد.
به گزارش کار و کارگر، غلامحسین حسنتاش در یادداشت که در صفحه شخصی خود منتشر کرده، نوشته است: جناب پزشکیان! از آنهایی که تنها در بحث عناوین غیرعلمی یارانه، یارانه پنهان و امثال آن، رگ عدالتخواهیشان بیرون میزند، سوال کنید که چگونه است که در هیچ کجای دیگر در میان این همه ظلم و بیعدالتی اقتصادی که به مردم روا میشود، رگ عدالتشان نمیجهد؟! باور کنید که اینها به شما راست نمیگویند. ساختار اقتصاد کشور به گونهای است که هر بار دستکاری قیمتهای کلیدی، رانت رانتخواران و بیچارگی محرومان را بیشتر کرده و طبقه متوسط را ضعیفتر میکند. این پیشنهادات عجیب و غریبی را که به بهانه عادلانه کردن یارانهها میدهند و روزبهروز اقتصاد را هیولاوارتر و پیچیدهتر میکنند را بررسی کنید که در کدام کشور عاقل جهان سابقه داشته است؟
وی در ادامه اظهار داشت: جناب پزشکیان! آیا این درست است که پشت درهای بسته بنشینید و طبق درخواست عدهای رانتخوار، برای اینکه تشویق بشوند ارز مملکت را لطف کنند و برگردانند و با ضرر عملیاتی و سود نرخ ارز، حقوقهای کلان بدهند و سود کاذب بین خودشان تقسیم کنند، نرخ ارز را بالا ببرید بعد با این نرخ ارز جدید قیمت فوب خلیجفارس بنزین و دیگر حاملهای انرژی را محاسبه کنید و مابهالتفاوت آن با قیمت داخلی را یارانه بنامید و سر ملت منت بگذارید که لطف میکنید و به آنها یارانه میدهید؟ آیا درست است که با تورم بالا و بالا بردن نرخ ارز دائما قدرت خرید مردم را کم کنید و در واقع یک مالیات سنگین عمومی را به آنها تحمیل کنید و بر سر آنها منت یارانه هم بگذارید!؟ قرار بود طرف ملت و زبان ملت باشید. مردم رسانه ندارند که این خراج عظیمی که به شما میدهند را محاسبه کنند و به رخ شما بکشند اما شما رسانه دارید. لطفا کمی هم با ملت وفاق کنید.
این پژوهشگر اقتصادی در ادامه نوشت: آیا درست است که اتومبیل پرمصرف را چند برابر قیمت جهانی آن به مردم بفروشید و سوخت کمکیفیت و سرطانزا به مردم بدهید و بعد منت تنها چیزی که گران نکردهاید را دائم سر ملت بگذارید!؟ اندکی انصاف به خرج دهید. یک نفر از آن دانشمندان دوروبرتان محاسبه دقیق کنند که با توجه به غیراستاندارد بودن مصرف سوخت ارابههای مرگی که میسازید و با توجه به کیفیت پایین سوخت، قیمت تمام شده سوخت برای مسافت طی شده چقدر است و حداقل براساس قیمت واقعی سوخت بر مسافت، بر سر مردم منت بگذارید و با ملت حساب کتاب کنید. حسنتاش ادامه داد: جناب پزشکیان! آیا اتوبوس و مترو سوار میشوید و هرگز دنبال خرید بلیط قطار و هواپیما بودهاید و از میزان امنیت سفر هوایی و از وضعیت حمل و نقل عمومی شهری و بینشهری خبر دارید؟ آیا ظرفیت خالی در امکانات حمل و نقل عمومی موجود است که مردم قدرناشناس! استفاده نمیکنند و عادت به استفاده از اتومبیل شخصی کردهاند! هیچوقت شخصا دنبال یک کار ساده اداری رفتهاید که ملاحظه کنید برای کاری که به راحتی میشود از طریق مجازی اقدام کرد، با این وضعیت اینترنت و سیستم فشل اداری چند بار باید مراجعه کرد و چقدر تقاضای سفر کاذب ایجاد میشود؟
ریخت و پاش عظیم
در حوزه انرژی
با دو درجه کاهش دما
قابل حل نیست
حسنتاش در بخش دیگری از این یادداشت آورده است: ادعا نمیکنم قیمت حاملهای انرژی درست است گرچه در برق و گاز که کنتور دارد هر چه دلشان میخواهد از مردم میگیرند و شفافیتی هم وجود ندارد و متعهد به ارقامی که بابت بیمه و... میگیرند و حتی متعهد به خاموشی منظم هم نیستند اما لطفا بررسی کنید که کدام ارقام، قیمتها و نرخها در این اقتصاد منطقی است و با دنیا همخوانی دارد که فقط به این یکی گیر دادهاید!؟ چرا راجع به حدود یک میلیون و ۳۵۰هزار بشکه در روز معادل نفتخام (از نظر ارزش حرارتی) انرژی که در داخل خود بخش تولید و انتقال انرژی تلف میشود چیزی نمیگویید تا حداقل مردم بفهمند که دولت هم به خودش زحمتی میدهد. اینکه در دفترتان دو درجه حرارت را کم و زیاد کنید یا دو تا لامپ را خاموش کنید، قابل مقایسه با اقلام عظیم ریخت و پاش در خود بخش انرژی نیست.
قرار نیست مردم تاوان جهالت
و خیانت مدیران گذشته را بپردازند
وی ادامه داد: آیا میدانید در سی و چند سال گذشته بعد از جنگ چه اشتباهات فاجعهباری در زیربخشهای انرژی صورت گرفته و چه منابع عظیمی در اثر تصمیمات غلط فردی و بدون مطالعه تلف شده و چه عملکردهایی وضعیت انرژی کشور را به اینجا کشانده است؟ اگر روزی به تصمیم منطقی راجع به انرژی رسیدید، از آنجا که هیچ تصمیم منطقی بدون رضایت و خواست مردم قابل تحقق نیست، برای جلب اعتماد مردم از این سوابق هم پرده بردارید تا مردم بفهمند که قرار نیست تاوان جهالتها یا خیانتهای مدیران گذشته را بپردازند که البته دارند میپردازند. مردم مسئول فقدان حکمرانی و عقلانیت در بخش انرژی نیستند.
دستاورد دستکاری قیمتهای کلیدی فقط رکوردتورمی است
این اقتصاددان در ادامه نوشت: جناب پزشکیان بهانههای گران کردن از قبیل «یارانه و یارانه پنهان، مشکل قاچاق، آمارهای خلاف و اغراقآمیز از مصرف و مصرف سرانه ایرانیان، مشکلات لجستیک، بحث عدالت اجتماعی و...» حداقل ۳۶ سال است که تکرار میشود و مطابق سلیقه و تمایلات هر رئیس دولتی بازآرایی میشود اما نتیجهگیری یکی است؛ همان راهکارهای شکستخورده که روزبهروز اقتصاد را ناکاراتر کرده است.
دستکاری قیمتها و بسنده کردن به راهحل قیمتی در دوره احمدینژاد که رکورد بالاترین درآمدهای ارزی تاریخ کشور را ثبت کرد و چند مورد دستکاری قیمتی دیگر را بدهید صادقانه و دقیق بررسی کنند که غیر از تشدید تورکود یا رکود تورمی و نابسامانتر کردن اقتصاد بر حل ناترازی انرژی و سایر ناترازیها چه خاصیتی داشته است.
استخر اقتصاد ایران
نیاز به لجنکشی دارد
حسنتاش در بخش پایانی این یادداشت خطاب به پزشکیان افزود: اگر کارشناس نیستید که بارها گفتهاید و اگر تشخیص درست و غلط بودن نظریات اقتصادی را هم ندارید، پیشنهاد میکنم حداقل به شیوه رضاخانی عمل کنید و از کسانی که پیشنهادات مکانیکی میدهند و ادعا میکنند که دستکاری قیمتها همه مشکلات و مصائب اقتصادی را حل میکند حداقل با یک سازوکار حقوقی، تضمین ۱۰ سال حبس را بگیرید.
اما و اگرشان را هم نپذیرید چون شرایط اقتصادی و مدیریتی و نهادی کشور روشن است و هر مکانیزم پیشنهادی در صحنه واقعیتها باید قابل تحقق باشد و نمیشود که مثلا یک اقتصاددان نئولیبرال وقتی از او تضمین میخواهی، ناگهان نهادگرا شود یا بعدا که ادعاهایش محقق نشد نهادگرا شود و ادعا کند که اگر چه میشد و چه میشد، پیشنهاد ما درست عمل میکرد! جناب پزشکیان اگر نمیتوانید از این استخر اقتصاد لجنکشی کنید، حداقل موج ندهید.
اگر در تلاش و کوشش جمع کردن گندم هستید قبل از آن در دفع موش هم بکوشید و مواظب باشید همان موشها پوست خربزه زیر پایتان نیندازند.
بازتاب این مطلب در سایت جماران
- کدخبر: 1667337
- نسخه چاپی
پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران
سخن صریح کارشناس ارشد انرژی با رئیس جمهور/ حسنتاش: آقای پزشکیان! مراقب باشید پوست خربزه زیر پایتان نیندازند / اگر نمی توانید از این استخر اقتصاد، لجن کشی کنید حداقل موج ندهید
جناب پزشکیان آیا این درست است که پشت درهای بسته بنشینید و طبق درخواست عده ای رانت خوار، برای این که تشویق بشوند ارز مملکت را لطف کنند و برگردانند و با ضرر عملیاتی و سود نرخ ارز، حقوق های کلان بدهند و سود کاذب بین خودشان تقسیم کنند، نرخ ارز را بالا ببرید بعد با این نرخ ارز جدید قیمت فوب خلیج فارس بنزین و دیگر حامل های انرژی را محاسبه کنید و مابه التفاوت آن با قیمت داخلی را یارانه بنامید و سر ملت منت بگذارید که لطف می کنید و به آنها یارانه می دهید؟
گروه اقتصادی: سید غلامحسین حسنتاش، کارشناس ارشد انرژی با بیان اینکه جناب پزشکیان از اینهایی که تنها در بحث عناوین غیرعلمی یارانه و یارانه پنهان و امثال آن که مطرح می کنند، رگ عدالتخواهی شان بیرون می زند، سوال کنید که چگونه است که در هیچ کجای دیگر در میان این همه ظلم و بی عدالتی اقتصادی که به مردم روا می شود، رگ عدالتشان نمی جهد؟! نوشت: جناب پزشکیان باور بفرمائید که اینها به شما راست نمی گویند. ساختار اقتصاد کشور به گونه ای است که هر بار دست کاری قیمت های کلیدی، رانت، رانت خوارن و بیچارگی محرومان را بیشتر کرده و طبقه متوسط را ضعیف تر کرده و می کند. جناب پزشکیان این پیشنهادات عجیب غریبی که را که به بهانه عادلانه کردن یارانه ها جلویتان می گذارند و روز به روز اقتصاد را هیولاوارتر و پیچیده تر می کنند را بدهید بررسی کنند که در کدام کشور عاقل جهان سابقه داشته است!؟
به گزارش جماران، متن این یادداشت که در صفحه شخصی سید غلامسحین حسنتاش منتشر شده، بدین شرح است:
بدون مقدمه؛
جناب پزشکیان آیا این درست است که پشت درهای بسته بنشینید و طبق درخواست عده ای رانت خوار، برای این که تشویق بشوند ارز مملکت را لطف کنند و برگردانند و با ضرر عملیاتی و سود نرخ ارز، حقوق های کلان بدهند و سود کاذب بین خودشان تقسیم کنند، نرخ ارز را بالا ببرید بعد با این نرخ ارز جدید قیمت فوب خلیج فارس بنزین و دیگر حامل های انرژی را محاسبه کنید و مابه التفاوت آن با قیمت داخلی را یارانه بنامید و سر ملت منت بگذارید که لطف می کنید و به آنها یارانه می دهید؟
لطفا کمی هم با ملت وفاق کنید
آیا این درست است که با تورم بالا و بالا بردن نرخ ارز دائما قدرت خرید مردم را کم کنید و در واقع یک مالیات سنگین عمومی را به آنها تحمیل کنید و بر سر آنها منت یارانه هم بگذارید!؟ شما قرار بود طرف ملت و زبان ملت باشید. مردم رسانه ندارند که این خراج عظیمی که به شما می دهند را محاسبه کنند و به رخ شما بکشند. اما شما رسانه دارید. لطفا کمی هم با ملت وفاق کنید .
حداقل بر اساس قیمت واقعی سوخت بر مسافت، سر مردم منت بگذارید
آیا این درست است که اتومبیل پرمصرف را چند برابر قیمت جهانی آن به مردم بفروشید و سوخت کم کیفیت و سرطان زا را به مردم بدهید و بعد منت تنها چیزی که گران نکرده اید را دائم سر ملت بگذارید!؟ لطفا اندکی انصاف به خرج دهید یک نفر از آن دانشمندان دور و برتان محاسبه دقیق کنند که با توجه به غیر استاندارد بودن مصرف سوخت ارابه های مرگی که می سازید و با توجه به کیفیت پائین سوخت، قیمت تمام شده سوخت برای مسافت طی شده چقدر است و حداقل بر اساس قیمت واقعی سوخت بر مسافت ، بر سر مردم منت بگذارید و با ملت حساب کتاب کنید.
جناب پزشکیان آیا اتوبوس و مترو سوار می شوید!؟
جناب پزشکیان آیا اتوبوس و مترو سوار می شوید!؟ هرگز دنبال خرید بلیط قطار و هواپیما بوده اید و از میزان امنیت سفر هوائی و از وضعیت حمل و نقل عمومی شهری بین شهری خبر دارید!؟ آیا ظرفیت خالی در امکانات حمل و نقل عمومی تان موجود است که مردم قدرناشناس! استفاده نمی کنند و عادت به استفاده از اتومبیل شخصی کرده اند!
آیا هیچ وقت شخصا دنبال یک کار ساده اداری رفته اید که ملاحظه بفرمائید که برای کاری که به راحتی می شود از طریق مجازی اقدام کرد با این وضعیت اینترنت هندلی و سیستم فشل اداری چند بار باید مراجعه کرد و چقدر تقاضای سفر کاذب ایجاد می شود؟
چرا راجع به حدود یک میلیون و 350 هزار بشکه در روز معادل نفت خام (از نظر ارزش حرارتی) انرژی که در داخل خود بخش تولید و انتقال انرژی تلف می شود چیزی نمی گویید!؟
جناب پزشکیان بنده ادعا نمی کنم قیمت حامل های انرژی درست است گرچه در برق و گاز که کنتور دارد هر چه دلشان می خواهد از مردم می گیرند و شفافیتی هم وجود ندارد و متعهد به ارقامی که بابت بیمه و غیره می گیرند و حتی متعهد به خاموشی منظم هم نیستند. اما لطفا بررسی بفرمائید که کدام ارقام، قیمت ها و نرخ ها در این اقتصاد منطقی است و با دنیا هم خوانی دارد؟ که فقط به این یکی گیر داده اید!؟ چرا شما راجع به حدود یک میلیون و 350 هزار بشکه در روز معادل نفت خام (از نظر ارزش حرارتی) انرژی که در داخل خود بخش تولید و انتقال انرژی تلف می شود چیزی نمی گویید که حداقل مردم بفهمند که دولت هم به خودش زحمتی می دهد!؟ این که در دفترتان دو درجه حرارت را کم و زیاد کنید یا دو تا لامپ را خاموش بفرماید قابل مقایسه با اقلام عظیم ریخت و پاش در خود بخش انرژی نیست.
مردم مسئول فقدان حکمرانی و عقلانیت در بخش انرژی نیستند
آیا می دانید در سی و چند سال گذشته بعد از جنگ چه اشتباهات فاجعه باری در زیر بخش های انرژی صورت گرفته است و چه منابع عظیمی در اثر تصمیمات غلط فردی و بدون مطالعه تلف شده است و چه عملکردهائی وضعیت انرژی کشور را به اینجا کشانده است!؟ اگر روزی به تصمیم منطقی ای راجع به انرژی رسیدید از آنجا که هیچ تصمیم منطقی بدون رضایت و خواست مردم قابل تحقق نیست، برای جلب اعتماد مردم از این سوابق هم پرده بردارید که مردم بفهمند که قرار نیست تاوان جهالت ها یا خیانت های مدیران گذشته را بپردازند که البته دارند می پردازند. مردم مسئول فقدان حکمرانی و عقلانیت در بخش انرژی نیستند.
جناب پزشکیان! باور بفرمائید که اینها به شما راست نمی گویند
جناب پزشکیان از اینهایی که تنها در بحث عناوین غیرعلمی یارانه و یارانه پنهان و امثال آن که مطرح می کنند، رگ عدالتخواهی شان بیرون می زند، سوال کنید که چگونه است که در هیچ کجای دیگر در میان این همه ظلم و بی عدالتی اقتصادی که به مردم روا می شود، رگ عدالتشان نمی جهد؟! جناب پزشکیان باور بفرمائید که اینها به شما راست نمی گویند. ساختار اقتصاد کشور به گونه ای است که هر بار دست کاری قیمت های کلیدی، رانت، رانت خوارن و بیچارگی محرومان را بیشتر کرده و طبقه متوسط را ضعیف تر کرده و می کند.
این پیشنهادات عجیب غریبی را که به بهانه عادلانه کردن یارنه ها جلویتان می گذارند را بررسی کنید
جناب پزشکیان این پیشنهادات عجیب غریبی را که به بهانه عادلانه کردن یارنه ها جلویتان می گذارند و روز به روز اقتصاد را هیولاوارتر و پیچیده تر می کنند را بدهید بررسی کنند که در کدام کشور عاقل جهان سابقه داشته است!؟
این ادبیات که بهانه هایی برای گران است 36 سال است که تکرار می شود
جناب پزشکیان این ادبیات که بهانه هائی برای گران است: "یارانه و یارانه پنهان، مشکل قاچاق، آمارهای خلاف و اغراق آمیز از مصرف و مصرف سرانه ایرانیان ، مشکلات لجستیک ، بحث عدالت اجتماعی و..."حداقل 36 سال است که تکرار می شود و مطابق سلیقه و تمایلات هر رئیس دولتی بازآرائی می شود، اما نتیجه گیری یکی است، همان راه کارهای شکست خورده که روز به روز اقتصاد را ناکاراتر کرده است .
دستکاری قیمت ها و بسنده کردن به راه حل قیمتی غیر از تشدید رکود و تورم چه خاصیتی داشته!؟
جناب دکتر، دستکاری قیمت ها و بسنده کردن به راه حل قیمتی در دوره احمدی نژاد که رکورد بالاترین درآمدهای ارزی تاریخ کشور را ثبت کرد و چند مورد دستکاری قیمتی دیگر را بدهید صادقانه و دقیق بررسی کنند که غیر از تشدید تورکود یا رکود تورمی و نابسامان تر کردن اقتصاد بر حل ناترازی انرژی و سایر ناترازی ها چه خاصیتی داشته است!؟
نمی شود یک اقتصاد دان نئولیبرال وقتی از او تضمین می خواهی، ناگهان نهادگرا شود
جناب آقای پزشکیان اگر کارشناس نیستید که بارها فرموده اید و اگر تشخیص درست و غلط بودن نظریات اقتصادی را هم ندارید پیشنهاد می کنم که حداقل به شیوه رضاخانی عمل کنید و از کسانی که پیشنهادات مکانیکی به شما می دهند و ادعا می کنند که دستکاری قیمت ها همه مشکلات و مصائب اقتصادی را حل می کند حداقل با یک سازو کار حقوقی، تضمین 10 سال حبس را بگیرید. اما و اگرشان را هم نپذیرید چون شرایط اقتصادی و مدیریتی و نهادی کشور روشن است و هر مکانیزم پیشنهادی در صحنه واقعیت ها باید قابل تحقق باشد و نمی شود که مثلا یک اقتصاد دان نئولیبرال وقتی از او تضمین می خواهی، ناگهان نهادگرا شود یا بعدا که ادعاهایش محقق نشد نهادگرا شود و ادعا کند که اگر چه می شد و چه می شد و چه می شد پیشنهاد ما درست عمل می کرد!
اگر نمی توانید از این استخر اقتصاد لجن کشی کنید حداقل موج ندهید
جناب پزشکیان اگر این حرف ها به سمع و نظر شما برسد حتما سوال خواهید کرد که: تو که این راه حل را رد می کنی راه حلت چیست ؟ بنده با عرض پوزش فراوان و با اظهار شرمندگی با استفاده از یک تمثیل نازیبا پاسخ شما را می دهم: «می گویند کسی را به قسمتی از جهنم بردند استخری بود مملو از فضولات و لجن و کثافات. همه آنها که در داخل استخر بودند روی نوک پا ایستاده و با خواباندن گردن روی شانه دهانشان را با زور، خارج از لجنی که تا چانه شان را گرفته بود بالا نگه داشته بودند که نفسی بکشند، وقتی احتمال دادند که این فرد جدید می خواهد وارد شود همه با هم خیلی آرام (که لجن وارد دهانشان نشود) نجوا می کردند که موج نده یعنی جوری وارد شو که کمترین موجی ایجاد نشود که لجن همه را خفه نکند» جناب پزشکیان اگر همه وضعیتمان اینگونه نباشد وضعیت اقتصادمان نزدیک به همین است. اگر نمی توانید از این استخر اقتصاد لجن کشی کنید حداقل موج ندهید.
جناب پزشکیان اگر در تلاش و کوشش جمع کردن گندم هستید آیا قبل از آن در دفع موش هم هیچ کوشیده اید؟ اگر نه مواظب باشید همان موش ها پوست خربزه زیر پایتان نیندازند.
سید غلامحسین حسنتاش
1404/2/16